Mihai Lucian

Campanie Donații Pitești

          Suflete drag, dacă simți nevoia să dăruiești, alătură-te și tu acestei campanii umanitare (completează formularul). 

DESPRE AȘEZĂMÂNTUL „SFINȚII ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA” .     

           Lucrarile la Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Pitești au început în luna aprilie anul 2011, pe un teren oferit de Consiliul Județean Argeș. Pentru început a fost ridicat demisolul unde în viitorul apropiat va funcționa un centru socio-cultural ce va fi utilat cu bucatarie, sală de mese, bibliotecă și ateliere educaționale, unde 20 de elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, proveniți din familii nevoiase, vor beneficia de un program after school, unde vor servi masa de prânz și o gustare la terminarea programului. În anul 2013, în luna iulie, a fost primită din Insula Eghina, o părticică din Moaștele Sfântului Nectarie, care a devenit ocrotitorul duhovnicesc al acestui Așezământ, iar în fiecare zi de luni este săvârșit acatistul Sfântului Ierarh.

 

           Din anul 2015 au fost finalizate lucrările de zidire, iar biserica a fost acoperita cu tablă de cupru, lucrare realizată de meșterul Haralambie din localitatea a Argeșeanca Vedea, de asemenea a fost efectuată și tencuiala specială pentru pictura în tehnică frescă. 
            În anii urmatori au fost efectuate lucrările de finisaje la exteriorul bisericii, cu tinci din praf de marmură și montarea de ornamente în stil brâncovenesc în jurul ușii altarului și a ferestrelor, de asemenea a fost începută și lucrarea de pictura la interiorul și exteriorul bisericii, realizată de Dan Isăilă, fiind o pictură în stilul brâncovenesc, foarte bogată și delicat realizată, fiind bijuteria acestei biserici. În apropierea bisericii pe viitor vom ridica un Centru educațional-medical, unde în colaborare cu Asociația Mamelor Argeșene, cu o echipă de medici și voluntari, vom desfășura o bogată activitate pentru copiii nevoiași, mamele care își cresc singure copiii, familiile tinere nevoiașe, oferindu-le suport moral, medical și educațional. Până în prezent au fost realizate numeroase proiecte sociale, medicale, educaționale și culturale pentru beneficiarii centrelor sociale din Pitesti, tinerii din familii nevoiașe, bătrânii singuri și copiii din zone izolate (8 catune din comuna Uda), pentru mamele și pruncii nou născuți de la Spitalul Județean Arges, tinerii internați la secția dializă de la Spitalul Marie Curie. 
Momentan este desfășurat un proiect socio-medical în colaborare cu o clinică din străinătate și Clinică Clarfon, prin care sunt dăruite gratuit aparate auditive copiilor cu deficiențe de auz. 
De asemenea, au fost strânse aprox 4500 de volume de carte pentru biblioteca bisericii.

_______________________

           În România anului 2019 trăiesc mii de oameni care au nevoie de ajutor: copii abandonați, crescuți în orfelinate sau fără a avea acces la educație școlară, bătrâni resemnați și bolnavi uitați în aziluri, familii nevoiașe care se luptă din răsputeri să supraviețuiască nenorocirilor de tot felul. În România există încă atâtea probleme care au nevoie de rezolvare: spitale și lăcașuri sfinte închise sau aflate în stare avansată de degradare, lipsa acută de sânge din spitale, menținerea unei rate uriașe a avorturilor și multe altele. La toate acestea se adaugă o acută lipsă de informații reale și corecte despre cine suntem noi, oamenii, ca ființe complexe (alcătuite din spirit, psihic și trup) și despre cum să conviețuim pe planeta Pământ  sănătoși, prosperi și fericiți.

De aceea, împreună cu un grup inimos de colaboratori: profesori, medici, nutriționiști, terapeuți, psihologi, teologi care mi s-au alăturat cu mult entuziasm și dăruire, am inițiat o Campanie Umanitară în scopul de a oferi ajutor cazurilor sociale.

Am proiectat-o pe două direcții principale de acțiune: 

ACȚIUNI DE INFORMARE ȘI EDUCARE – Prin derularea unor  programe GRATUITE de educație scolară pentru copii și tineri  și dezvoltare personală  pentru tineri și adulți, concretizate prin:

  • Ședințe de meditații școlare la diferite discipline.
  • Seminar de pregătire a tinerilor pentru relația de cuplu și căsătorie.             
  • Seminar de înlăturare a consecintelor psiho-emoționale ale avorturilor.
  • Seminar despre cum să ne rezolvăm problemele care apar în cuplu.
  • Cum să ne protejăm copiii de trauma divorțului.  
  • Seminar despre cum să ne vindecăm și să ne păstrăm trupul sănătos. 
  • Seminar de dezvoltare  personală despre cum sa devii un om fericit.

            Meditațiile școlare și o parte din Seminare vor fi găzduite prin bunăvoința și cu sprijinul Psihologului Mihai Lucian, Dr. Mariana Constantin și a tehnicianului nutriționist/biorezonanță Loredana Pițigoi la adresa din Calea București, bl.31, cât și cu bunăvoința Preotului Paroh Robert Nicolae în incinta Bisericii Sfinții Imparati Constantin si Elena.

ACȚIUNI UMANITARE – Strângere de fonduri bănești și materiale, pentru sprijinirea reparării lăcașurilor sfinte, precum și ajutorarea caselor de copii, azilelor de bătrâni, familiilor nevoiașe aflate în atenția noastră, ale căror suferințe sunt nevăzute și ignorate de societate.

DONAȚIILE în bani pentru sprijinirea Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Pitești se vor face în contul PAROHIEI: RO07BRDE030SV59277390300.      

DONAȚIILE în bani pentru copii, bătrâni și familii nevoiașe se vor face în contul SC …………… SRL: RO…………………………………… .

_______________________

CAMPANIA NAȚIONALĂ UMANITARĂ ESTE ÎN DERULARE ÎN ORAȘELE:

BUCUREȘTI – Psih. Mihai Lucian, Preot Paroh Ionuț Văduva, Dr. Constantin Mariana, Dr. Iuliana Miu, Dr. Chivu Gabriela, Psi./Sociolog Gabriela Popa și echipa. Pentru mai multe detalii CLICK AICI.

PITEȘTI – Psih. Mihai Lucian, Dr. Constantin Mariana, Prof. Dr. Octavian Gruioniu și echipa. 

CONSTANȚA – Psih. Mihai Lucian, Prof. Psih. Anișoara Coșărică, Psih. Munteanu Mirela, Dr. Ionela Moise și Teh. Nutritionist – Biorezonanță Gheonea Emil, Iuliana Militaru și echipa. Pentru mai multe detalii CLICK AICI.

TULCEA – Psih. Mihai Lucian, Psih. Munteanu Mirela, Prof. Psih. Anișoara Coșărică, Dr. Ionela Moise și Teh. Nutritionist – Biorezonanță Gheonea Emil și echipa. Pentru mai multe detalii  CLICK AICI.

BUZĂU – Psih. Mihai Lucian, Preot Paroh Stelian Vlăsceanu, Dr. Cosmiuc Anișoara, Teh. Nutritionist – Biorezonanță Iachim Georgeși, Mehedințu Maria și echipa. Pentru mai multe detalii CLICK  AICI.

PLOIEȘTI – Psih. Mihai Lucian, Teh. Nutriționist – Biorezonanță Gabi Popoviciu, Dorina Baciu, Ologoiu Adrinana și echipa.

GALAȚI – Psih. Mihai Lucian, Teh. Nutritionist – Biorezonanță Veronica Ene, Andrea Jecu și echipa.

GRECIA – KATO XENIA – Psih. Mihai Lucian, Preot Paroh Ionuț Văduva, Dr. Constantin Mariana, Psih./Sociolog Gabriela Popa și echipa.

TE INVIT ȘI PE TINE SĂ TE ALĂTURI CAMPANIEI NOASTRE!