Seară de dans și voie bună |  București –   10 Septembrie 2023

📍Șoseaua Iancului nr. 48 (Meaw Studio II)

⏰  Ora 16:00 – 18:30 | 👥 40 locuri |   Taxă – 99 ron 

Misiunea noastră este aceea de a te conecta cu frumusețea dansului, dar, mai presus de toate, de a-ți oferi un moment de deconectare, în care să uiți de grijile zilnice. Dorim, ca indiferent de țara în care te afli, să-ți oferim puțin din bucuria românilor aflați în țară pentru a alina dorul de casă.

Seară de dans

🗓️ București – 10 Septembrie 2023 

👥  40 locuri | ⏰16:00 – 18:30  |   💵 Taxă 99 ron

📍Meaw Studio II (Șoseaua Iancului nr. 48)

Misiunea noastră este aceea de a te conecta cu frumusețea dansului, dar, mai presus de toate, de a-ți oferi un moment de deconectare, în care să uiți de grijile zilnice. Dorim, ca indiferent de țara în care te afli, să-ți oferim puțin din bucuria românilor aflați în țară pentru a alina dorul de casă.

Tu știai ce rol important are dansul în viața ta și ce beneficii aduce acesta organismului tău?
Dansul este una dintre cele mai apreciate forme de artă, deoarece prin intermediul lui ne putem exprima foarte bine trăirile și sentimentele.
Prin dans comunicăm cu cei din jur și le transmitem bucurie, viață, energie, iubire sau fericire. 
Pentru că este însoțit mereu de muzică, beneficiile dansului se extind dincolo de sfera fizică, intrând și în cea mentală și spirituală.

Câteva beneficii ale dansului:
Înlătură gândurile și emoțiile negative; Combate stresul și previne depresia și crește stima de sine;
Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară; Înlătură toxinele și î
ntărirea sistemului imunitar. 
Îmbunătățește flexibilitatea si echilibrul; Crește forța corporală; Încetinește îmbătrânirea; 
Ajută la pierderea în greutate, arderea grăsimilor abdominale și tonifiază musculatura; 

Uneori este dificil să cari pe umerii tăi toate poverile vieții și unii oameni aleg să evite sau să reprime problemele pe care ceilalți, conștient sau nu, le-au adus în vieților lor. Când ne confruntăm cu astfel de probleme este important să avem echilibru emoțional. Chiar dacă ar putea suna puțin abstract, există o serie de tehnici pe care le putem aplica în rutina noastră zilnică.
Dar să începem în primul rând cu echilibrului emoțional.

Când ne confruntăm cu situații neplăcute sau stresante sau care pur și simplu nu sunt conform așteptărilor noastre, tindem să reacționăm cu emoții negative. Toate acestea duc într-o extremă care, uneori, ne face să ne trăim rutina zilnică în umbra acelei emoții. Echilibru emoțional ne ajută să obținem flexibilitate și să promovăm stabilizarea relației dintre corpul și mintea noastră. Cu alte cuvinte, echilibrul emoțional ne învață să răspundem la emoțiile și gândurile negative, fără să ne blocăm în ele. Aici este marele secret: intri în emoție, o simți, o trăiești, dar nu rămâi acolo!
Este foarte important să știi cum să aplici niște tehnici care te vor ajuta să îmbunătățești calitatea somnului, concentrării, conștiinței, motivației și fericirii.

Te-ai întrebat vreodată ce limbaj are dansul?

Frumusețea dansului este că putem exprima atât de multe fără să rostim un singur cuvânt. Dansul îți permite să exprimi emoții și gânduri într-un mod de comunicare onest și poate atinge oamenii în moduri prin care cuvintele pur si simplu nu le pot atinge.
Emoțiile sunt trăiri afective de scurtă durată și de o intensitate variabilă, exprimând diverse reacții la situațiile și evenimentele la care luăm parte.
Despre efectul benefic al emoțiilor pozitive asupra noastră s-a tot vorbit în ultimii 10 ani, cel puțin.
Dansul este limbajul ascuns al sufletului. (M.Graham)

Psihologi, psihiatri, sociologi, medici de diferite specialități, au tot emis teorii și ipoteze despre cum ne ajută emotia pură, cu adevărat pozitivă, la menținerea unui bun echilibru interior, dar și a celui dintre noi și lumea din jur. O serie de cercetători au studiat exprimarea emoţiilor în dans, dintre care câteva studii s-au concentrat pe relaţia dintre emoţii şi caracteristicile mişcărilor. S-a demonstrat că execuţia elementelor motrice care caracterizează miscările intensifică fiecare dintre emoţiile de bază: furie, frică, bucurie, tristeţe.
De exemplu, bucuria, furia, frica determină modificări frecvente de tempo, iar mâhnirea şi frica determină mişcări mult mai contractate decât în cazul bucuriei. 

Totul în viaţă este mişcare: fiinţele, celulele, atomii se mişcă neîncetat. De fapt, mişcarea este cea mai naturală expresie a vieţii. Şi oamenii se nasc cu instinctul de a se exprima prin mişcare.
De aceea, dansul este un aspect esenţial al vieţii. El are darul de a conecta corpul, mintea şi spiritul astfel încât să simţi din plin bucuria de a trăi. Beneficiile fizice, mentale și sănătatea emoțională pe care le aduc dansul sunt nelimitate iar activitățile fizice care includ dansul te vor schimba în adevăratul sens al cuvântului! Din punct de vedere fizic, dansul înseamnă exercițiu, deci beneficiile fizice ale dansului sunt similare cu orice altă activitate cardio.   

Așadar, eu mi-am propus să te invit la o seară de dans, de socializare și la o bună oportunitate de a cunoaște oameni deosebiți.

Pentru participare este necesar să te înscri.