Mihai Lucian

Divertisment – 2023

Seară de dans!

Dansul este una dintre cele mai apreciate forme de artă, deoarece prin intermediul lui ne putem exprima foarte bine trăirile și sentimentele.
Prin dans comunicăm cu cei din jur și le transmitem bucurie, viață, energie, iubire sau fericire.
Pentru că este însoțit mereu de muzică, beneficiile dansului se extind dincolo de sfera fizică, intrând și în cea mentală și spirituală.
Dansul este limbajul ascuns al sufletului. (M.Graham) 

Mișcare și socializare

Importanța sportului pentru un echilibru perfect între viața profesională și viața personală. Practicarea activităților fizice active este recomandată pentru a contracara consecințele psihice și de sănătate ale pandemiei, în timp ce comportamentul sedentar nu are neapărat un efect asupra imunității. Pentru a funcționa în mod optim, corpurile noastre au nevoie de o nutriție bună, exerciții fizice, somn adecvat și niveluri de stres relativ scăzute. Acest lucru poate părea evident, dar toate acestea au de suferit atunci când munca începe să preia controlul.

Retreat

Un retreat este o retragere în interior, o pauză, o călătorie cu sens!
Conceptul de retreat este o oportunitate minunată de a lua o pauză de la agitația vieții cotidiene și de a îmbina mai multe activități specifice evoluției oamenilor: călătoritul, socializarea cu oameni de calitate la nivel înalt, spiritualitatea şi dezvoltarea personală, într-o formă mai profundă ca înţeles. Călătoriile retreat reuşesc să înflorească omul care porneşte într-o astfel de aventură punându-şi mintea pe slow motion, dornic de simţire. Omul care îşi doreşte să dărâme rutina care l-a robotizat, care simte că e timpul să se deconecteze de la sistem şi să petreacă un timp cu sine, celebrandu-şi corpul şi existenţa.

Teatru 

Teatrul este un promotor al ideilor marilor dramaturgi, care au transpus pe scenă trăiri, sentimente, dar și concepte valoroase. Teatrul ne ajută să vedem o perspectiva diferită de cea personală. Fiecare piesă jucată pe scenă dezvăluie diverse situații, actorii ajung în situații emoționale și intelectuale care s-ar putea să nu apară în viețile reale, dar din care avem ce învăța. E o perspectivă corectă, de multe ori obiectivă sau subiectivă, e o perspectivă ce ni se dezvăluie în fața ochilor pe măsură ce piesa își continuă cursul firesc.

Concert

Muzica a fost omniprezentă în societatea umană încă din cele mai vechi timpuri. Liant al relațiilor interumane și instrument de cunoaștere și descoperire a naturii individului, muzica este, probabil, cel mai veridic ambasador al vieții omului, înglobând toate aspectele din existența unei specii relativ tinere. Un concert de muzică live nu înseamnă doar să-ți să te distrezi, deși, evident, aceasta este o parte semnificativă a acestuia. Acest lucru vă poate aduce beneficii ca persoană și bunăstarea dvs. generală.

Cinema

Pentru cei care încă se mai întreabă care este importanța filmelor, exista și un răspuns convingător, bazat pe realitate.
Avantajele filmelor suntîn primul rând, de ordin psihologic.
Odată cu vizionarea unei comedii, amuzamentul va stimula sistemul imunitar și va elimina stresul pentru o vreme. În același timp, un film trist va avea totuși efecte pozitive asupra chimiei creierului – acesta va produce endorfine, suportând altfel întâmplările supărătoare de zi cu zi.