Mihai Lucian

Seminar gratuit online - Secretul împlinirii în relație și desăvârșirea în căsnicie TREAPTA 6

. .

. .

De la eu la noi, de la relație la desăvârșire prin Legământul Tatălui Ceresc

Seminarul se va desfășura lunar pe o perioadă de cel puțin 1 an. Vom parcurge împreună mai mult de 11 sesiuni cu teme diferite de la o lună la alta, ce se regăsesc în context. 

Susțin pentru tine, om bun, aceste seminare cu drag, pentru a da sens și mai mult relațiilor tale. Din moment ce ai accesat pagina e puţin probabil să nu fi interesat de conţinut.

Viaţa e o sită care cerne sentimentele oamenilor. Sentimentele superficiale nu durează. Tot ce nu e profund dispare şi lasă urme nedorite. Nimeni sau aproape nimeni nu are o relație pentru a avea parte de un eşec, pentru a se despărți. Excepţiile sunt rare şi nu merită atenţie. Intrăm în relație, în comuniune pentru a ne împlini dragostea.

Şi totuşi, de ce exista atâtea despărţiri, atâtea divorţuri?
De ce atâţia copii care cresc cu un singur părinte?
De ce atâţia copii poartă în inimile lor neînţelegerea părinţilor lor?
De ce inimile lor sângerează?

 

Nu ştiu dacă ai înțelepciunea necesară ca să înţelegi cât de serioasă e problema copiilor care cresc departe de unul dintre părinţi, de aceea voi face referire la ceva mai aproape de universul tău.

Spune-mi, câți prieteni de-ai tăi au căzut pradă deznădejdii când cei pe care îi iubeau i-au părăsit? Sau câţi prieteni de-ai tăi au rămas cu inima zdrobită aflând că iubirea vieţii lor s-a îndrăgostit de altcineva?

________________________________________

Cred că îţi dai seama că dacă despărţirea unor tineri care se iubesc e uneori dramatică, şi mai dramatică este despărţirea unor soţi care, cu timp în urmă, s-au unit în faţa Creatorului prin legământ. Şi ce să facem? Să ne închidem ochii şi să nu vedem că asta e lumea în care trăim? De fapt, despărțirile, divorţurile sunt atât de dese că a apărut o întreagă filozofie a despărțirii, oamenii au ajuns să considere că despărțirea e ceva normal în viaţă. Adică în loc să se întrebe care a fost cauza despărțirii, a divorţului, să se întrebe ce e de făcut pentru a nu se ajunge la despărțire, ei caută să justifice ruperea relației.

Eu personal nu îi judec, ba chiar înţeleg atitudinea lor, dar asta nu mă împiedică să consider că e o atitudine laşă. Ascunzându-i doctorului boala de care suferim, nu putem fi vindecaţi. Întemeierea unei relații, al unei familii este lucrul de care depinde în mod covârşitor viitorul tău, al celui cu care te vei căsători şi al copiilor pe care îi veţi avea. Dar nu numai faţă de copiii tăi şi faţă de soţ vei fi răspunzătoare, ci şi faţă de cei care vor fi influenţaţi de exemplul vostru. Poate că până acum nu te-ai gândit la acest lucru. Ar fi bine totuşi să fii conştient, om bun, de faptul că oamenii sunt într-o legătură foarte vie, şi se molipsesc unii de la alţii şi de obiceiuri bune, şi de obiceiuri rele. Există mai multe lucruri la care puteţi apela pentru a îmbunătăţi relaţia de cuplu sau relația de familie. Iar unele dintre acestea sunt foarte simple şi uşor de aplicat pentru a nu cădea în deznădejde (depresie) şi pentru a vă menţine vie flacăra iubirii.

Fiecare dintre ele necesită un mic efort de cunoaștere a valorilor omenești, însă acesta este necesar dacă doriţi să faceţi parte dintr-un cuplu invidiat sau dacă vreţi să daţi un impuls relaţiei în care vă aflaţi de mai mult timp. Pentru a avea o relație fericită trebuie să depui efort. În fond, o relație fericită pe termen lung reprezintă un drum al cunoașteri Creatorului  tău cu suișuri și coborâșuri care, din fericire, este realizat de ambele jumătăți ale cuplului. De multe ori relațiile iscă nedumeriri, confuzie, bucurie și extaz, uneori chiar în același timp uitând de iubirea Tatălui Ceresc ce i-a creat. Însă este important să înțelegi că o relație fericită și îndelungată nu apare pur și simplu, ci trebuie construită pe o cunoașterea corectă, unde predomină valorile morale. Exista însă lucruri și gesturi pe care le poți face pentru a avea parte de o poveste de dragoste minunată.

Atunci când înţelegi ce aşteaptă Creatorul de la o relație și de la o familie, înţelegi şi că nu te poţi căsători cu oricine îţi iese în cale. Înţelegi cât de greu este să găseşti un suflet care să îţi poată sta alături pe drumul pe care vrei să mergi. Tatăl Ceresc nu ne terorizează prin prezenţa Sa sau prin minunile Sale. Creatorul vrea să Îl iubim liberi. Ar trebui ca propria noastră conștiință pe care ne-a lăsat-o Tatăl Ceresc, să fie în stare de funcţionare.

Îmi doresc sincer ca acestă serie de seminare să fie de ajutor tuturor celor care s-au săturat de oferta acestei lumi şi vor să cunoască o altă perspectivă asupra întemeierii unei relații și a unei familii. 

Sunteţi liberi să alegeţi să trăiţi cum vreţi. Dar fiţi conştienţi de urmările alegerii voastre!

________________________________________

Primii pași în terapia cu tine însuți

Orice evoluție începe cu propria persoană. Pentru început, ar trebui să luați lucrurile în serios și să vă răspundeți la următoarele întrebări:

Care este scopul comuniunii barbat și femeie?
Ce reprezentăm noi, care este identitatea fiecărui partener de cuplu?
Cum am dori să fim cunoscuți?
Ce dorim să se întâmple în viața personală?
Ce ne dorim în căsnicie?
Cum am dori să fim, ca parteneri de cuplu, fie ca soț și soție?
Cum evoluează lucrurile în dormitor duce ce trece „anii de miere”?
Cum rămâne atunci când ea vrea în vacanță iar el vrea să mergeți la rude?
Cum am dori să acționăm ca părinți?
Cum am dori să fim tratați si cum am dori să ne tratăm copiii?
Ce tip de atmosferă ne-am dori să avem acasă?
Cum rezolvăm sarcinile împărțirii responsabilităților?
Care sunt valorile personale?
Cum ne încurajăm reciproc?


Voi continua și cu o serie de recomandări care îți pot fi de folos pănă vom parcurge tot materialul din seminariile ce vor urma.

Atenție la tonul tău. Atunci când vorbești cu partenerul, tonul pe care îl folosești este foarte important. Dacă nu este cel potrivit, acest aspect poate face mult rău. Oamenii răspund pozitiv unui ton liniștit și devin ostili în fața unuia agresiv. Dacă aveți o neînțelegere, un ton calm vă ajuta să treceți peste ele și să găsiți cea mai bună rezolvare.

Zâmbește mai mult, o abordarea pozitivă a problemelor și dificultăților care apar îți vă aduce numai beneficii. Dacă vă certați, puteți stabili să rezolvați acea problema mai tărziu, când vă calmați. Nu uita să zâmbești pentru a veni în întâmpinarea partenerului tău de viață, iar el iți vă raspunde pe măsură. Efectul va fi unul pozitiv, fară niciun motiv de ceartă.

Fii empatic, înainte de a te contrazice cu partenerul de viață. Ia o mică pauză și încearcă să vezi și perspectiva celuilalt. Pune-te și în locul său. Dacă ai totuși un motiv de a te plânge lui, fă acest lucru într-o manieră pozitivă, fără a vă certa. Nu îl ataca pe celălalt, ci încearcă să te gândești de ce nu face acest lucru. Rămâi implicat în relația ta, dacă vrei să ai o relație armonioasă și fericită, gândește-te mereu de ce l-ai ales pe partenerul de viață pe care îl ai. 

De asemenea, încercați să faceți lucruri în comun, cum ar fi sportul, învățatul a ceva nou sau practicarea unor jocuri. Asemenea activități vă vor ajuta să consolidați relația pe care o aveți până vei obține toate informațiile necesare pe tot parcursul acestor seminarii.

Te îmbrățișez cu drag om bun!

________________________________________