Sportul este religia corpului fizic cât și sursa inepuizabilă de bine.

Ziua în care vei fi responsabil de trupul tău și nu vei mai găsii scuze și motivații, aceea este ziua startului care te va purta către succes.
Iar dimensiunea succesului tău este măsurată de puterea dorinței tale, de mărimea visului tău și de cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes.
Toată lumea știe că sportul aduce o gamă variată de beneficii organismului uman așa încât se recomandă să facem mișcare zilnic, indiferent de vârsta pe care o avem.

[read more] În primul rând, practicarea sportului ajută la arderea grăsimilor din organism, implicit, ajută la eliminarea kilogramelor în plus și contribuie la reglarea greutății corporale.

În al doilea rând, mișcarea fizică luptă împotriva stresului, anxietății și depresiei, întărește mușchii, inima, ba chiar întregul sistem cardio-respirator.

Și nu în ultimul rând, persoanele care fac sport și au o viață activă din punct de vedere fizic, au articulațiile foarte mobile, un echilibru al coloanei vertebrale și flexibilitate. Exercițiile fizice îmbunătățesc considerabil concentrarea psihică și ulterior, rezistența fizică. 

Mai mult, cercetătorii explică faptul că sportul ajută la alcalinizarea organismului, ajută la menținerea echilibrului energetic și echilibrează amisferele cerebrale. Să nu uităm faptul că sportul e bun și pentru a crește imunitatea, dar și pentru reglarea metabolismului organismului uman; pentru eliminarea, cu ajutorul procesului de transpirație, grăsimile, toxinele și impuritățile.

Ziua în care vei fi responsabil de trupul tău și nu vei mai găsii scuze și motivații, aceea este ziua startului care te va purta către succes.  [/read]

Persoanele care au probleme de sănătate și nu pot fi consecvenți în practicarea unui sport este bine de știut că și mersul pe jos are efecte unice asupra sănătății noastre.
Ex: Mersul pe jos are efecte surprinzătoare în primul rând asupra duratei și calității somnului. 
Alte beneficii ale mișcării fizice: crește coeficientul de inteligență; lungește viața și îmbunătățește calitatea ei; participă la homeostazie și menține alcalinizarea în organism; echilibru energetic aduce pozitivitate; întărește inima; pune sângele în mișcare; ne ajută să ne depășim limitele; ne dinamizează viața. 
Un om care face sport este întotdeauna o persoană frumoasă care mereu să se menține în formă.
Oamenii care practică mișcarea au întotdeauna o creștere mare spirituală, intră în rezonanța spiritelor superioare, sunt pozitivi, zâmbesc iar cu dispoziția lor pozitivă luminează totul jurul lor. 
Sportul dezvăluie nu doar abilitățile fizice ale persoanei, ci și forța caracterului. Din acest motiv, sportul îi motivează pe oameni să fie mai puternici și mai îndrăzneți, să nu se teamă de obstacole și să îndepărteze orice teamă din suflet. 
Sportul este egal cu motivația de a trăi corect.